Van de hak op de oranjetak

Ach, nu is de oven stuk gegaan! Juist in deze week, zodat ik niet kon opscheppen over zelfgebakken Oranjesoezen of Oranjetompoucen. Hoogmoed komt voor den val.
Hooghoudt nog niet, dus we namen er maar een borrel op, bij de gekochte Albert Heijn Oranjetompoucen. Die overigens erg lekker waren! Maar zo jammer, ik kon ze alleen per vier stuks kopen en we zijn maar met z’n tweeën. Dus er zat niks anders op dan er gisteravond alvast maar eentje te nemen. Dat was met die borrel. En vanochtend nog een tompouce, bij de koffie. Zo zijn ze toch nog opgegaan. Je moet wat.


De majesteiten (zoals de verslaggever op tv steeds zei) waren in Rotterdam vandaag. De stad waar mijn vader geboren en opgegroeid is, en waar ik afgelopen zomer nog een zeer leuke citytrip naar gemaakt heb. We herkenden dan ook een paar locaties.
Wij waren ook in de Markthal geweest bijvoorbeeld. Alleen waren wij er binnen twee minuten weer uit, het was er toen bizar druk en warm. Nu was het helemaal leeg, afgezien van de ondernemers. Maar dat is natuurlijk het verschil tussen ons en de majesteiten. Voor ons werd er geen veld geruimd. 
Wat nou toepasselijk geweest was hebben ze niet gedaan: het Marten Toonderplein ligt naast de Markthal. Hadden ze mooi iets kunnen doen met een Oranje Tom Poes. Maar ja, ik ben niet gevraagd om leuke ideeën te opperen.

Het viel me op dat Jeroen Overbeek, die verslag deed, flink aan het hakkelen was, van de hak op de tak sprong en niet luisterde naar de bijdragen van andere journalisten/uitgenodigde gasten. Hij stelde bijvoorbeeld een vraag aan historicus Anouk Estourgie over de haven,  zij begon dapper met een antwoord en dwars daardoorheen riep Jeroen: Kubuswoningen! Die zag hij blijkbaar op zijn schermpje ondertussen. De man klonk als een verheugd oudje wat meegenomen werd op autoritje en iets moois zag onderweg.

 
Er was ook een groot schip, de SS Rotterdam, met daarop 250 dansers die geoefend hadden met het Scapinoballet, voor als de majesteiten langs zouden komen in de watertaxi.  De dansers zijn hooguit 0,5 sec in beeld geweest. En dan is het te hopen dat Willem en Max er nog ìets van gezien hebben, die watertaxi had de snelheid van een speedboat.
Daar heb je dan wekenlang je dansje voor geoefend en een rood/wit/blauw/oranje outfit voor aangeschaft. Jammer. 
Bert was ook eens bij Scapino geweest zei hij. Dat klopt, maar hij heeft er toen niet gedanst volgens mij. Wel de zwembroek die hij wilde kopen achterstevoren aangepast. Maar daar hoor je hem dan weer niet over.


Het hoort erbij, tv kijken op Koningsdag. Heb ik vorig jaar ook al gezegd, in De blog die je wist dat zou komen.
Maar als de koffie op is en de tompouce/soes is verorberd, ik de kleverige tengels heb gewassen en de rest van de vrije dag zich voor me uitstrekt, dan ben ik wel klaar met de majesteiten.
Bert wilde nog wel even kijken en ik kreeg daardoor nog zijdelings mee dat Lee Towers de microfoon te ver van zich af hield zodat hij bijna niet was te verstaan. Of zou zijn stem niet meer zo krachtig zijn? Hoe het ook zij, hij walkte niet alone want Davina Michelle was erbij. Die kan wel mooi zingen, als ze die nou eens naar het songfestival stuurden in plaats van Mia en Dion. Dan werd het vast niet zo’n aanfluiting.
Ik kan ook goed van de hak op de tak springen, hè? Misschien is tv verslaggever wel iets voor mij.

4 gedachten over “Van de hak op de oranjetak

 1. Ik lees een “toon” in deze culumn die we niet vaak horen.
  Naast de gebruikelijke humor en spitsvondigheden lijkt me dat er ook iets meer “durf” in zit.
  Is dat er gelijk met de Hooghoudt ingegoten? 😜😜

  Geliked door 1 persoon

  1. Hm interessant! Het zal niet de borrel zijn, anders werkt die wel heel lang door. Misschien voel ik me zekerder als gepubliceerd auteur😬 Nee, dat is flauwekul. Het kwam deze keer gewoon zo uit denk ik😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.