Spel & spells

Morgen naar de bioscoop! Samen met zoon naar Dungeons & Dragons, Honour among Thieves.

Ik heb er heel veel zin in en ben erg nieuwsgierig. Maar heb bewust geen trailer gekeken, ik vind het  jammer dat er vaak al teveel weggegeven wordt, inclusief de leukste grapjes.
Dus ik laat me verrassen. 

Ik heb eigenlijk ook geen idee wat ik me erbij voor moet stellen. Dungeons en Dragons is een spel, een role playing game. Met een groep mensen kan je dat aan tafel spelen, en ook via zoom/discord/teams/etc. online.
Ik heb daar drie jaar geleden over geschreven ( D&D) en ik speel het nog steeds.
Destijds was ik een Dwerg/bard. Dat verhaal is uit. Ik ben nu een Jerbeen/ranger in Humblewood, in een lang vervolgverhaal wat inmiddels al twee jaar duurt. Maar ook een Marionet/rogue in Brancalonia en een Dragonborn/ascetic in het prehistorische Planegea in zogenaamde one-shots, korte verhalen. Klinkt dit als abracadabra, neem het dan vooral gewoon voor kennisgeving aan.
Ben je geïnteresseerd hierin, vraag dan gerust om meer info of zoek gewoon op internet, het is veel te veel om nu allemaal te bespreken.
Ik noem het alleen omdat ik er geen beeld bij heb hoe ze een spel, waarbij het verloop afhankelijk is van wat de spelers doen en wat de dobbelstenen die ze daarbij moeten gooien aangeven, kunnen verfilmen in een leuk actieavontuur.
Maar het is blijkbaar goed gelukt want iedereen die deze film gezien heeft is heel enthousiast!
Ook mijn groepje, de meeste zijn al naar Honour among Thieves geweest en ze popelen om erover te praten op de groepsapp en online.
Het wachten was dus nog op ons, we (en zij dus ook) moeten nog 1 nachtje slapen.

Dungeons & Dragons is hot inmiddels. Het overstijgt nu ook het nerdgehalte. Dat de kinderen van Stranger Things het spelen zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de groeiende interesse. 
Maar weet iemand nog dat in het begin van de film E.T.  uit 1982 de jongens ook al D&D spelen?


Destijds had ik geen idee wat het was, nu herken ik het, en dat vind ik superleuk.

In de lockdowns tijdens de coronapandemie zijn ook veel meer mensen D&D gaan spelen, juist omdat het nu ook online kan. Zo kan je toch met bekenden spelen, je ziet elkaar en dat maakt het anders en misschien toegankelijker dan online gaming. 

Maar nu dus een film, waarin niet mensen D&D spelen, maar die zelf een D&D avontuur is.
Als ik erover nadenk tijdens het schrijven, wordt het ineens toch wat minder abstract. Ik herinner me de eerste Jumanji film, waarin ook het spel verfilmd werd. En de latere vervolgen, waarbij de spelers zelf een game character werden, waren ook leuk.

Ik ga me laten verrassen morgen, en ongetwijfeld ervan genieten. Samen naar de bios is al vreselijk gezellig en dan ook nog voor een film over een gezamelijke interesse… dat kan eigenlijk niet misgaan. En anders maak ik wel een Saving Throw.
😉

3 gedachten over “Spel & spells

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.