Weer aan het werk

1e werkdag na de vakantie.
Je zou zeggen dat ik er dan weer even helemaal fris tegenaan kan.

Zondag:
Goed voorbereiden , dus mijn planbord voor deze week invullen .
Bij ‘maandag’ staat het volgende in mijn agenda:
Voor schooltijd  Pietje van 1, Klaasje van 2, Marietje van 3, Jan en Kees van 5 en 7.
Dan Jan en Kees naar school brengen. Later op de ochtend komt Kareltje van 3.  Eind van de ochtend worden Klaasje en Marietje weer opgehaald. Jan en Kees komen tussen de middag eten en gaan daarna weer naar school. In de middag wordt dan Pietje opgehaald,  en aan het eind van de middag Kareltje.
Zondagmiddag:
Appje van de vader van Pietje:  kan hij morgenochtend om 06.15 komen?
(Slik. Jawel, dat kan) .
Zondagavond:
Appje van de moeder van Kareltje:  hij is ziek, dus hij kan niet komen.
(Ach jammer, beterschap!)
Appje van de moeder van Klaasje en Marietje:  De peuterspeelzaal is weer begonnen hè, Marietje komt morgen dus niet .
(O, dat is ook zo! Vakantie is voorbij , dus op maandag en vrijdag weer psz. Had ik aan moeten denken)
Veranderingen op het planbord. Wekker een half uur eerder zetten.

Maandag:
Om 06.15 een goed gemutste Pietje voor de deur,  het is nog donker, dus de lampen aan.
Tot hoe laat blijft hij?  Tot ongeveer 15.00 à 15.30 u.  Maar misschien is papa eerder thuis van het werk.  Ok!
Dag mama, het is nog  te donker om te zwaaien.
Samen ontbijten, gezellig.
Jan en Kees arriveren. En daar komt Klaasje.
Tijd voor school. Pietje en Klaasje in de duo-wagen, samen Jan en Kees naar school brengen en daarna met de kleintjes door naar de winkel.
Met de duowagen bij de Jumbo door de paden manoeuvreren en de kleine handjes binnenboord houden. Bij de kassa zowat op de kop in de bagagemand om de boodschappen eruit te halen en op de band te zetten. Dan de boodschappen er weer in en huiswaarts.
Met wagen en al naar binnen, vanwege de boodschappen. Kleintjes eruit, boodschappen eruit, wagen naar buiten en ondertussen de hond binnenhouden.
Tijd voor fruit en drinken. De beker van de ander is veel leuker dan de eigen, dus ik moet grensrechter spelen. De een eet z’n fruit ook sneller dan de ander, dus die wil daarna nog wel met de portie van de ander mee-eten. Mag niet. Protest. Een liedje zingen om af te leiden werkt, enthousiast begeleid door 4 kleverige klappende handjes op het tafeltje. Doekje, voordat de rest van het meubilair er ook aan moet geloven.
Pietje is al zo lang op, die begint in z’n oogjes te wrijven. Schone broek aan en naar bedje.  Klaasje heeft ineens het rijk alleen. Ik wil met hem  gaan spelen. Bel gaat. Papa van Pietje voor de deur. Weinig te doen op het werk, dus vroeg naar huis. Pietje weer uit bed, tollend van de slaap met papa mee.
Met Klaasje naar de tuin. Hij is inmiddels ook moe, dus ook oogjes wrijven. Ik neem hem even op schoot, en binnen no-time is hij ingedommeld. Ik geniet in de schaduw van dat lieve kleine lijfje tegen me aan, tot mijn been gaat slapen. Ik probeer anders te gaan zitten, een pruttel van Klaasje, maar hij slaapt door. Evenals mijn been. Na een poosje denk ik: Hoe laat zou het zijn? Telefoon ligt op de picknicktafel, buiten mijn bereik. Met tussenpozen schuif ik me erheen en zie tot mijn schrik dat het al bijna tijd is om naar school te gaan. En Klaasje is er nog.
Appje van de mama van Klaasje: Ik kom er zo aan!
Appje terug: Ik moet nu naar school, als je voor een dichte deur staat ben ik  er zo weer!
Slaperig Klaasje in de buggy. Verdikkeme, kat van de overburen heeft erin gelegen, ding onder de haren. Ik probeer het weg te vegen, maar dat vindt Klaasje niet fijn. Laat maar dan.
Naar school, Jan en Kees ophalen. Ik had vanmorgen tegen ze gezegd dat ik met Pietje zou komen, omdat Klaasje al opgehaald zou zijn, maar ik kom met Klaasje omdat Pietje al opgehaald is.
Maakt niet uit.
Naar huis, broodjes smeren om buiten op te eten.
Klaasjes mama komt eraan, met Marietje, gezellig om die ook nog even te zien.
Eten met Jan en Kees en weer naar school.
O verhip, ik heb ineens een vrije middag!  Met de hond even een rondje om de Borg lopen, niet te ver, want het is heel warm. Onderweg gaat mijn telefoon. De mama van Anneke, ze stond op wacht, moet nu aan het werk, kan ik om 3 uur Anneke van school halen?
Geen probleem. Ik meen ook nog te begrijpen dat oma Anneke weer bij mij op komt halen.
Toch geen vrije middag dus. Geeft niks, netjes op tijd naar school om Anneke op te halen. Daar is Kees, die wil met Anneke spelen. Leuk, bij jou of bij mij?  Bij Kees (en Jan dus) thuis. Goed, gaan we vragen. Met Kees en Anneke naar het huis van Kees. Prima als Anneke komt spelen, gezellig.
Ik zeg: ik zal oma wel even bellen dat je daar bent dan. Thuis bel ik oma. Oma in de war, die wist namelijk van niks. Ik denk: o jemig, ik heb het verkeerd begrepen. Ik overtuig oma om het direct allemaal weer te vergeten , dat ik zelf Anneke weer ophaal en dat mama dan wel weer bij mij komt. Arme oma, ik had beter op moeten letten.
Ik app de moeder van Jan en Kees: ik kom toch Anneke zelf ophalen, had het verkeerd begrepen, is 17.45 goed?
Antwoord:  mag het ook 17.30 zijn?  Ik kijk nog even naar mijn eigen appje. Staat daar nu echt 17.45?  Dat moet natuurlijk 16.45 zijn!  Dat app ik er weer gauw achteraan, ondertussen doodmoe van mezelf en mijn verwarringzaaiërij .
Ik haal Anneke op de afgesproken tijd op, en we zijn samen tot mama komt. Maar dat is niet zo, want na een half uurtje komt oma toch nog!
Einde werkdag.
Laat niemand meer zeggen; “O, werk je thuis? Wat relaxed!”

download

5 gedachten over “Weer aan het werk

  1. Zeker niet! ZZP-er zijn betekent gewoon hard werken. De ZZP-ers die zo relaxt werken zijn waarschijnlijk diegenen, die het puur hobbymatig en zeker niet voor het geld doen. Pas wel goed op jezelf! 🐕

    Like

  2. Wat schrijf je toch beeldend Annelies. Ik begon bijna plaatsvervangend te hyperventileren tijdens het lezen van dit stukje. 😉
    Een verzameling 🎩🎩🎩 af voor hoe je dit allemaal doet. Sterkte en toch vooral veel plezier weer met het de draad weer oppakken na jullie zonovergoten vakantie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.