Ergerlijk

Dit kreeg ik net, toen ik wat wilde regelen. 

Natuurlijk lastig, maar een storing kan gebeuren en het is gewoon een nette melding. Ik probeer het later nog wel eens. Ik erger me er niet aan.

In tegenstelling tot ‘Oeps! Het lijkt er op dat er iets is misgegaan.’ Daar word ik echt pislink van.
OEPS? Wat is dat nou voor een infantiele manier van communiceren. Is het de bedoeling dat het olijk overkomt? Ik voel me gelijk niet serieus genomen. Ooit is er een IT-figuur geweest die dat bedacht heeft en dat wordt prompt overgenomen door webhosts en aanverwanten, overal. Lekker informeel. Blegh.
De vaak daarop volgende zin maakt me nog kwaaier, namelijk ‘Probeer dit eens’ en dan een paar voor de hand liggende opties. Dat woordje ‘eens’, hels word ik ervan. 
Alsof je zelf niet kan bedenken wat er mogelijk fout is gegaan. Ik kan er niet precies de vinger op leggen waarom dit me nou zo kwaad maakt, ik denk het betuttelende. 

Dat ‘Probeer dit eens’ staat ook vaak op verpakking van etenswaren. Alsof je geen idee hebt dat je niet iedere dag aardappels met jus hoeft te eten, dat je aardappels ook op andere manieren kan gebruiken.
‘Voeg ook eens een uitje toe’  Echt briljant. Ik was er nooit opgekomen.

We gebruiken af en toe wel eens een Wereldgerecht, gewoon voor het gemak. Dat het tegenwoordig buitensporig duur is voor wat je er voor krijgt houdt me wel tegen inmiddels. Maar bij dat soort maaltijdpakketten zijn ze ook zo goed in kinderachtig doen. 
Bij de tips staat dan bijvoorbeeld ‘Dagje zonder vlees

Hoezo ‘dagje’? Dat is voor mij dezelfde toon als in ‘centjes verdienen’.
Zet er toch gewoon op ‘Vegetarische variant’  en dan de tips.
Volgende categorie: ‘Lekker veel groente’.  Aaargh!


Ja ik hou veel van groente, meer als van vlees. Maar dat ‘Lekker veel groente’ beneemt me zowat de eetlust, omdat dit ook weer zó bevoogdend is. 
Het is natuurlijk heel erg in de mode, momenteel is veel groente eten gezond! En het zal Knorr en aanverwanten worst zijn (leuke woordspeling) hoe gezond ik eet. Als ze maar mee doen met de trend en net doen of ze begaan zijn met mijn gezondheid en het milieu, verkopen ze misschien meer van hun producten. Die op den duur allemaal hetzelfde smaken want je moet inmiddels overal een groentepakket doorheen flikkeren.
Of het nou Grieks, Italiaans of Aziatisch is, overal moeten die extra soorten groente in.
Leve de variatie.

Reclames kunnen er trouwens ook wat van, hun beoogde klanten benaderen alsof die zwaar kinds zijn.
Iglo komt met dansende spinazieblaadjes waar een gezichtje op is getekend en die zingen dan: ‘Wij zijn spinazie en wij zijn verser dan vers.’ Really? Het is toch de bedoeling dat volwassen mensen dit gaan kopen?
Dreft heeft een pratende druppel afwasmiddel. En…  Nee ik hou er mee op.
Ik heb mijn punt wel gemaakt, en ik heb niet de illusie dat het ook maar iets uithaalt wat ik er van vind. 

Ok, nog gauw even een reclame die ik haat. Niet helemaal in de lijn van dit verhaal maar het moet er even uit. Ik vind het namelijk zo’n antireclame!
Chantal Janzen, die in een peperduur trainingspak in een peperduur interieur op een peperdure hometrainer een internetsupermarkt belt, die haar binnen 10 minuten een flesje sap komt brengen. Echt mens! Kom met je designerreet van die hometrainer af en fiets naar de winkel voor dat sapje. Of beter nog, voor vers fruit. Dan heb jij je beweging gehad, hoeft die internetwinkel niet met de auto voor dat ene sapje naar jou te rijden en kan je gelijk je andere boodschappen meenemen. Wel zo makkelijk, gezond en verantwoord.  
Zo, genoeg. Ik heb even fijn mijn hart kunnen luchten en dat moet soms.

Lekker veel zeuren, dagje zonder lief zijn. Oeps.

6 gedachten over “Ergerlijk

 1. “Ik vind het namelijk zo’n antireclame!
  Chantal Janzen die in een peperduur trainingspak in een peperduur interieur op een peperdure hometrainer een internetsupermarkt belt” Dan ga je Linda de Mol die oproept in actie te komen tegen armoede in Nederland vast ook geniaal vinden. Hoe die combinatie door iemand gekozen is… Ja ze heeft haar eigen stichting daarvoor ook trouwens dus het zal vast niet door iemand gekozen zijn.. :-p

  Ik vind overigens de jovialere taal wel fijn in applicaties. Beter dan de niet emotionele meldingen die je iets vertellen. Soms krijg ik er zelfs een glimlachje van en denk ik: Ja leuk bedacht.

  Geliked door 1 persoon

   1. maar helemaal eens, dat er in deze tijd van duurzaam doen een reclame is voor één lullig sapje brengen is echt idioot. En dan ook icm die luxe van Chantal ja…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.