Man vs Vrouw

Ja, ik weet het,  gister al een blogje en nu weer. Maar soms komt dat zo uit.
Deze week is het (hier) weer eens de Grote-Verschillen-Show. Tussen man en vrouw wel te verstaan. En dan bedoel ik de manier van in het leven staan. 
Dit dus:

Echt, ik ben blij dat ik een vrouw ben. Maar toch zou ik soms best wat mannelijker willen zijn. Ik denk dat het mijn leven een stuk gemakkelijker maakt.

Voorbeeld: 
Ik had kaartjes gewonnen voor de TT voor afgelopen zondag. Man en zoon gingen er samen heen en ik was heel lief ook vroeg opgestaan om ze uitgeleide te doen. En om even te verzamelen wat ze mee zouden nemen. En toen appte ik dus dit aan mijn dochter:

Zo is het namelijk precies.


Morgen is man jarig en komt er visite. Klein groepje, gewoon gezellig. En dan sla ik gewoon heel stom aan het stressen over boodschappen en menu’s en huis netjes maken en het gordijn waar de hond iedere keer tegen aan ligt uitwassen en…. WAAROM?!
Echt, deze mensen komen niet keuren, ze komen voor de gezelligheid. En ze verwachten geen gekaramelliseerde eendenlevertjes op een bedje van zeekraal, gegarneerd met gekonfijte kolibrietongetjes in balsamico-vinaigrette, als borrelhapje.
Ik ben de afgelopen maanden echt wel heel goed tot rust gekomen in mijn hoofd, maar blijkbaar zijn oude gewoontes slecht uit te roeien. Knap irritant.

Maar vanaf nu is het afgelopen. Ik ga genieten van de voorpret en feestvreugde.
Hou ik van bakken? Ja! Hou ik van koken? Ja! Hou ik van gezellige mensen? Ja!
Nou, dan combineren we dat mooi voor Berts verjaardag, zo simpel is het.
En oké , met iets meer dan een krat bier en een leverworst. Want ik hou niet van leverworst. Ik griezel er zelfs van. Die witte knarsjes erin… brrrr.

Weet je wat, ik ga net als Heer Bommel doen! (ook een man dus). Een eenvoudige doch voedzame maaltijd, in aangenaam gezelschap. Hij heeft het begrepen.  
Ik misschien toch eindelijk ook wel. Anders zat ik nu geen blogje te schrijven maar rende ik als een kip zonder kop door het huis met poetsdoeken en pollepels. 
Misschien ga ik het dan toch leren. Zal ik dan ook alvast maar een glaasje Port nemen? 

4 gedachten over “Man vs Vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.