Toezegging

Hartelijk dank voor uw email/aanmelding/reactie/verzoek/ gesprek. U krijgt binnen enkele dagen antwoord/reactie/uitleg.

‘Enkele dagen’ is blijkbaar een erg rekbaar begrip want na drie weken is er nog steeds geen antwoord.

Komt dit je bekend voor? Aan de ene kant hoop ik van niet, want dat scheelt een heleboel ergernis en verspilde energie.
Aan de andere kant hoop ik van wel, omdat dat zou betekenen dat ik niet de enige ben. Want dat zou impliceren dat ik best genegeerd kan worden omdat het allemaal niet zo belangrijk is wat ik te melden/te vragen/te bieden heb.

Helaas is voor mij in ieder geval het uitblijven van een reactie geen uitzondering. Het gebeurt veel te vaak dat er toezeggingen worden gedaan die niet nagekomen worden.
Het kan altijd gebeuren dat er iets tussenkomt in de planning. Maar laat dat dan weten!
Is het zo’n moeite om even te laten weten dat een inhoudelijke reactie wat later komt dan gedacht, dat een afspraak door wat voor reden ook niet nagekomen kan worden? Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben en voel ik me niet genegeerd. En doe anders gewoon geen toezegging!
Ik vind het echt zo onfatsoenlijk om iemand niet te laten weten dat iets niet doorgaat, dat iets verlaat is, iets veranderd is.
tenor

Wat wil ik met deze blog bereiken? In ieder geval mijn eigen frustratie van me af  schrijven. Ik heb niet de illusie dat ik hier een (bedrijfs)cultuur mee kan veranderen, hoe graag ik dat ook zou willen.
Maar mocht het zo zijn dat toch iemand die het aangaat dit stukje leest: het kan heus wel anders!
Ik heb namelijk ook maken met een bedrijf waarvan iemand me netjes liet weten dat een reactie een week later zou komen dan gepland, die me sindsdien hoogte houdt van de voortgang en mij op een correcte manier behandelt. Maar het is toch idioot dat zoiets een uitzondering is!
Ik vraag geen moeilijke dingen en ik ben niet de belangrijkste en ik heb het volste begrip als er zaken tussendoor komen die urgenter zijn. Maar ik wil niet genegeerd  of aan het lijntje gehouden worden.
Doe geen toezeggingen die je niet waar kunt of wilt maken. Dat werkt alleen maar averechts.
(gif:Tenor)

9 gedachten over “Toezegging

 1. U hebt volkomen gelijk! Helaas zijn de omstandigheden dusdanig dat ik niet kan verhullen dat het waarschijnlijk is, dat uw klacht niet onmiddellijk in behandeling zal kunnen worden genomen, omdat de betreffende medewerkers elk hun eigen excuus hebben om niet alleen vandaag maar vermoedelijk ook de komende weken niet in staat te zijn u ook maar enige reactie te geven. Het spijt mij oprecht, maar het is niet anders: dit is het enige antwoord, dat ik u kan aanreiken.

  Like

   1. Geen dank natuurlijk. Dit was wel het minste dat ik voor u kon doen in deze onverkwikkelijke situatie.
    🤗

    Like

 2. Zo herkenbaar, ook in mijn vakgebied is het heel fijn als je de client laat weten dat door omstandigheden de zorg wat later komt. zo zit de client niet een uur in zijn of haar ondergoed te wachten tot er eindelijk iemand komt. Ook dat voorkomt ergernis, en krijgt de client het gevoel dat hij/zij niet genegeerd wordt

  Like

 3. Vaak zijn het vooral overheidsinstantie die op die manier (niet) reageren. Meestal komt dat doordat er een automatische bevestiging uitgaat, die vervolgens op het bordje van een echte ambtenaar terecht moet komen. En daar gaat het nog weleens mis: zo’n ambtenaar is er dan niet niet, of ziek, of op vakantie en dan blijft die mail liggen, want omdat alles zo verregaand geautomatiseerd is, komt niemand op het idee om in het postvak van de absente medewerker te kijken. En als die terugkomt, ligt er dus een hoge stapel achterstallig werk. En ja, dan duurt het soms weleens langer dan gebruikelijk. Maar niet getreurd. Alles sel ooit reg kom (of niet natuurlijk, kijk maar naar de belastingdienst met de kindertoeslagaffaire. Dat heeft uiteindelijk veel te lang geduurd. Heerlijk hoor computers en automatisering. Computer says no en daar moet je het dan maar mee doen.
  Je begrijpt; ik raak soms net zo gefrustreerd als jij over dit soort non-toezeggingen.

  Like

  1. Ja, klopt helemaal. Maar ik merk dat het ook vaak gebeurt in kleiner verband. En dat vind ik zo frustrerend! Ik wil gewoon graag weten waar ik aan toe ben. Laatst zou hier iemand komen voor een afspraak, die belde even dat het later werd. Kleine moeite, groot plezier want nu zat ik niet onnodig te wachten en ik voelde me serieus genomen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.