Logo’s

Toen ik ruim 10 jaar geleden zelfstandig ondernemer werd, vond ik éen van de leukste dingen het ontwerpen van een eigen logo.
Het moest de naam van mijn bedrijf hebben en een leuke afbeelding, bij mij en bij de doelgroep passen en duidelijk herkenbaar zijn.
Fijn dat er computers zijn, je kan zelf (in mijn geval eerlijk gezegd met hulp van zoon) je logo ontwerpen en maken.

logo
Ik ben nog steeds heel tevreden met het eindresultaat en ik ga ook niet beginnen met moderniseren of stileren. Dit logo hoort bij mijn kinderopvang en is inmiddels herkenbaar voor ouders en kinderen. En het blijft net zolang bestaan als mijn bedrijf.
Het valt me echt op dat momenteel heel veel logo’s zo fantasieloos en eenvormig zijn.
Alsof ze allemaal in Word Office ontworpen zijn door een en dezelfde persoon. Die zich nu in de handjes aan het wrijven is omdat zijn investering in de cursus “Omgaan met Paint” zich miljoenvoudig heeft terugbetaald, want zelfs grootste ondernemingen zijn klant geworden
Natuurlijk zijn er trends in marketing en wil een bedrijf daarop aansluiten. Maar waar is het onderscheid? Als ik vroeger bijvoorbeeld het logo van de RVS zag wist ik precies om welk bedrijf het ging.

rvs

Het was gewoon een leuk plaatje om naar te kijken. En dat is volgens mij de bedoeling van een logo. Nu lijken logo’s zoveel op elkaar dat ik eigenlijk niet precies weet bij welk bedrijf ze horen. Ik heb voor de aardigheid wat bij elkaar gezocht. Kijk dan:


Vind jij het inspirerend of lokkend? Ik niet. Allemaal eenheidsworst van cirkels of afgeronde driehoeken en dezelfde kleurkeuzes. Saai!
Tijd voor een nieuwe trend vind ik. Onderscheid! Misschien moet ik zelf een
ontwerpbureau beginnen.  Kan ik daar in ieder geval weer een onderscheidend logo voor ontwerpen 🙂

Een gedachte over “Logo’s

  1. Kun je doen. Ikzelf vind het nogal meevallen, bij sommige is eenvoud het kenmerk van het ware. Ze moeten in één oogopslag te herkennen zijn en bij een aantal is dat aardig gelukt. Maar hoe kleiner het logo des te meer ruimte voor de info. En voor drukwerk geldt waarschijnlijk ook: klein maar fijn en goedko(o)p(er). Wat wil je uitstralen? Postbezorging is toch iets anders dan een Kinderdagverblijf. Wat dat betreft heb jij een heel aardig logo. Maar mocht je net zo goed logo’s ontwerpen als je stukjes schrijft kom je een heel eind!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.