Stopwoord

Het nieuwe normaal, daar is het laatste woord nog niet over gesproken, want niemand weet hoe dat er uit gaat zien.

Wat ik wel zie (en vooral hoor) heeft niets met coronamaatregelen te maken maar wel met een nieuw soort normaal. En ik vind het echt verschrikkelijk.
Het is voor een, naar mijn idee, overgroot deel van de mensheid, normaal geworden om veelvuldig de uitdrukking ‘Mijn God’en vooral ‘Oh my God’ te gebruiken. Er is een hippe afkorting voor: OMG. Er zijn zelfs emoticons van. Een uitroep van ofwel groot enthousiasme ofwel afschuw. Maar echt, waarom moet dat? Ben je nou echt God aan het aanroepen als je ziet dat je vriendinnetje een nieuw shirtje heeft? Of wanneer je aannemer de keuken zo leuk verbouwd heeft?
Ik stoor me daar zo vreselijk aan! Aan het gedachteloos ‘God’ gebruiken als stopwoordje, of je nou gelovig bent of niet. En ik stoor me nog meer aan het feit dat het blijkbaar algemeen geaccepteerd is om voortdurend de naam van God te gebruiken.
Ik ben niet vroom. Maar ik vind het wel iedere keer pijnlijk om het te horen. Van meisjes van amper 5 jaar oud tot sportcommentatoren bij de F1.
Het is vloeken. Meer kan ik er niet van maken. En ik vind het verschrikkelijk dat het nu mode is.
Hou daar alsjeblieft mee op, heb respect en roep God alleen aan als je je bewust bent van wat je eigenlijk zegt.
Denk een beetje na en blaat niet gedachteloos alles na . Er is niemand die het in z’n hoofd haalt om voortdurend ‘O my Allah’ of ‘O my Boeddha’ te zeggen. Waarom is dit dan wel normaal?

5 gedachten over “Stopwoord

 1. Net als veel andere nutteloze en/of overbodige hypes (Black Friday) komt ook die uitdrukking uit de USA, je kon daarvandaan een paar jaar terug geen reportage o.i.d. zien of er riep wel iemand “Oh My God!”. Het nieuwe normaal was iets Nederlands volgens mij en stond voor een wereld in Nederland waarin je met het Covid-19-virus zou moeten leven zolang het niet definitief zou zijn teruggedrongen (thuiswerken, geen handen/knuffels, etc.). Dat is echter juist het nieuwe abnormaal als je het mij vraagt. Een afstandelijke wereld zonder hartelijke begroetingen van ouders, kinderen, bekenden, schoonzussen(!), etc.

  Like

  1. Ik schreef al dat het niets met Corona maatregelen te maken heeft maar het is in Nederland toch wel het nieuwe normaal. Helaas niet alleen van een paar jaar terug op tv, maar echt in IEDER programma wat je nu opzet en helaas ook gewoon in mijn eigen omgeving.

   Like

   1. Ik bedoel, dat het een paar jaar terug vanuit Amerika min of meer begon en daarna ook hier -helaas- zijn intrede deed, waarna het -ook inderdaad- te pas en te onpas overal wordt uitgekreten. Helaas, maar een vervanging door bijv. “Oh my fietsbel” gaat hem hier niet worden….. 😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.