De Timer Truc!

Je kent het vast wel: Je werkdag zit erop en je ploft neer met de gedachte: “Zo en nu even niks. Ik heb hard gewerkt en nou verdien ik het om even te lanterfanten.”
Je klooit wat op je mobiel of je tablet, je zappt wat doelloos langs tv zenders. Je denkt dat het ontspannend is maar eigenlijk levert het niks op want in je achterhoofd zit het onvermijdelijke plichtsgevoel dat je straks moet gaan koken, dat het nog een rommel in huis is, dat je de droger nog moet uitpakken, dat er een uitgebloeide bos bloemen op tafel staat die opgeruimd moet worden….. om maar niet te spreken van al die klusjes die ‘ooit’ nog moeten maar waar het nooit van komt,zoals een rommella opruimen of de oven schoonmaken. Maar je blijft stug facebooken, stomme spelletjes spelen, of op tv bij een reclameblok hangen omdat je wilt weten welk programma er eigenlijk voor is. Want je vertelt jezelf dat je dat verdient hebt en dat je niet altijd maar aan het werk kan zijn.
Uiteindelijk is het dan toch echt tijd dat je aan het eten moet gaan beginnen en sjok je naar de keuken. Tjongejonge, wat was het toch ontspannend, dat gehang omdat je even ‘lekker niks’ wil, maar niet heus. Het heeft je helemaal niks opgeleverd. Je voelt je helemaal niet opgeladen maar chagrijnig over alles ‘wat nog moet’ en je baalt van het gevoel dat er zoveel is waar je nooit aan toekomt.
Herkenbaar? Lees dan gauw verder, want het kan anders!
Mijn dochter Irene was helemaal klaar met bovenstaande situatie! En zij heeft dan ook iets bedacht wat dit negatieve gedoe omdraait in een positief gevoel, met als gevolg dat vrije tijd dan ook echt quality-time is, waar je van kan genieten.
Het principe is zo eenvoudig dat je kan denken: ‘Nou ja zeg, moet je daar nou een heel artikel aan wijden?’
Ze heeft het de Timer Truc genoemd en ik ben zo enthousiast dat ik denk dat dit een grote hit gaat worden.
Waar gaat het om? Juist om die momenten zoals die ik hierboven beschreef.
Irene’s idee (en het werkt in de praktijk echt fantastisch, ik spreek uit ervaring!) is als volgt: Ga als je klaar bent met je werkdag niet eerst zitten, maar pak een kookwekker. Stel die in op 30 minuten en zet die ergens neer waar je ‘m wel kan horen, maar niet zomaar ziet. Nu kijk je rond en pakt het eerste het beste aan wat je ziet dat moet gebeuren. Ligt er rommel in je kamer, begin met opruimen. Maar je kan natuurlijk ook beginnen met je aanrecht leegmaken door de vaatwasser in te ruimen, met dorre blaadjes uit je kamerplanten te knippen, gewoon het eerste waar je oog op valt wat moet gebeuren. Als je dat af hebt en je kookwekker is nog niet gegaan, pak je het volgende aan. Je zult verrast zijn hoeveel je kan doen in een half uur! Het is niet de bedoeling dat je tussendoor op het klokje gaat kijken hoelang je over iets gedaan hebt, of hoelang je nog hebt voordat de 30 minuten om zijn. Je gaat gewoon rustig door tot de wekker gaat. Na dat half uur heb je dan echt vrij. Maar dan zul je zien dat je niet doodmoe gaat hangen, maar dat je juist een positieve energie gekregen hebt om iets voor jezelf te doen wat je ECHT leuk vindt. Dan pak je wel even dat leuke boek, of zet een aflevering van die interessante serie op. En zonder wroeging geniet je daar dan van, want er is geen afleiding uit je ooghoeken van dat rommelige aanrecht, of die krantenzooi in huis, of die stoffige vensterbank, of wat die vervelende stemmetjes in je achterhoofd ook zoemen wat je eigenlijk zou moeten doen, maar waarvan je tegen jezelf zegt dat je er de puf niet voor hebt.
Als je deze Timer Truc consequent iedere dag doet, zul je verbaasd staan hoeveel je voor elkaar krijgt in een half uur per dag.
Een half uurtje mensen! Ik overdrijf niet als ik zeg dat deze Timer Truc voor een grote verandering zorgt. Want stukje bij beetje komt alles op orde in je huishouden en dan heb je op den duur ineens ook tijd voor die dingen waar je al 100 jaar niet aan toekwam. Die rommella uitzoeken, je kleding sorteren, je koelkast reorganiseren, noem het maar.
Sceptisch, als je dit leest? Niet nodig. Het werkt, gegarandeerd! Als je consequent de Timer Truc toepast, verandert je hele mindset.
Het wordt rustiger in je hoofd, omdat je weet dat alles aan de beurt komt zonder dat je gestressed bent omdat je niet zou weten waar je de tijd en energie vandaan moet halen. En daardoor wordt ontspanning ook weer ècht ontspanning.
Irene is inmiddels zover dat ze de Timer Truc ook op andere gebieden dan het huishouden toepast.
Maar daarover misschien een andere keer.
Echt, het is in al z’n eenvoud een briljant idee en het werkt. Ik zeg: DOEN!

IMG_20190311_184134308.jpg

3 gedachten over “De Timer Truc!

  1. Ik kan er niets aan doen Annelies maar je kan zo bij Tell Sell werken om het te promoten. Sorry maar moest het toch even kwijt😁

    Like

  2. Tja, hoe gevoelig ben je voor zoiets? Zo kun je bepaalde dingen in je hoofd bewust even opzij zetten en zo wat later je geweten sussen door aan de slag te gaan. Een kwestie van geestelijke indeling en zelfdiscipline. Maar die is bij iedereen anders. Voor hen, die echt baat bij hebben bij een timer, soit. En nog een open deur die iedereen heeft aanvaard of nog niet ervaren: in het huishouden moet er altijd wat gedaan worden, het is nooit klaar…….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.