Update!

Eind volgende maand staat er weer een longfunctietest op de agenda. En ik ben zo benieuwd naar de uitkomst!
Maar, met of zonder test, ik voel gewoon dat mijn conditie verbetert. Ik kan meer, ben minder snel buiten adem en voel me in het algemeen energieker.
En, wat voor mij heel belangrijk is, ik gebruik inmiddels minder medicijnen. En tijdens het sporten blijft het noodpufje tegenwoordig in de tas. Het is vast niet nodig om te vertellen hoe blij ik nu al met dit resultaat ben. Dat is immers mijn doel!
Omdat niet iedereen met astma in staat is om voor zichzelf te doen wat ik nu doe, ben ik de sponsoractie voor het Longfonds gestart. En dankzij de donaties van lieve mensen om mij heen voel ik me gesteund in mijn persoonlijke doel, maar kan ik ook wat bijdragen voor anderen met astma.
Het is verschrikkelijk om niet genoeg lucht te hebben. Om naar adem te snakken, het gevoel hebben dat je gaat stikken. Zo voelt het om een astma-aanval te hebben. En het is vaak moeilijk dat je niet overal aan mee kan doen, niet overal heen kan gaan, omdat je benauwd bent, of omdat je weet dat je het daardoor benauwd gaat krijgen. Het voelt naar als je weet dat mensen zich aan jou aan moeten passen, omdat je het tempo niet bij kunt houden, of omdat je aan dingen niet mee kan doen. Het is erg, als je niet het beroep kan kiezen dat je graag zou willen, omdat je astma hebt. Het is een ongeneeslijke ziekte, die veel invloed op je leven heeft. Dat klinkt heel dramatisch, maar het is waar.
Daarom is meer onderzoek naar oorzaken van astma, en het ontwikkelen van nieuwe medicijnen, zo vreselijk belangrijk.
Nieuwe medicatie die zo persoonlijk mogelijk ingesteld kan worden, zodat het lichaam van de gebruiker zo weinig mogelijk belast wordt en er toch een optimaal resultaat is.
Er is een gezegde: ‘dat is zo vanzelfsprekend als ademen’. Het zou toch fantastisch zijn als dat gezegde voor iedereen ging gelden!
Ik heb, bij het starten van mijn actie, een streefbedrag ingesteld. Op dit moment is bijna de helft van dit bedrag al bij elkaar gehaald, door familie en vrienden, waar ik echt heel erg blij en dankbaar voor ben.
Want met deze donaties laten ze me weten dat ze mij steunen en dat voelt zo goed! Dat geeft nog meer motivatie om verder te gaan, ik wil immers wel laten zien dat ik hun steun waard ben!
Ik schrijf dit nu ik net weer thuis ben van de sportschool. Ik heb me flink ingespannen, op de roeibank, met de krachttraining, op de loopband en op de fiets.
En ik voel me voldaan, ik heb het weer volgehouden!
Mijn actie loopt nog een poosje door. Ik zou het echt zo geweldig vinden als het bedrag nog verhoogd wordt……
Het is geen druppel op een gloeiende plaat. Het is een druppel in een emmer, die samen met andere druppels de emmer vol maakt. Iedere donatie is belangrijk.
Op http://www.gezondelongen.nl/acties/annelies_van-bloois/je-longen-zijn-van-levensbelang/donationdirect.aspx  kan je lezen hoe je kunt helpen.
Tot de volgende update!

emmer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.