Is er iets?

‘Plieng’ zegt m’n telefoon. Berichtje van Irene, 7 uur ’s morgens.
Ik heb inmiddels de eerste van de 5 kinderen van vandaag in de opvang,
sta brood te smeren voor Bert en probeer ondertussen haar vraag over hoe
een nieuw shirtje van kwetsbare stof te strijken, te beantwoorden.
Dit zet de toon van de dag.
Een dag vol kinderen en plieng-geluidjes. Irene is op dreef, ik krijg zowel via What’sapp,als via de vaste telefoon, als via Messenger de laatste nieuwtjes en ik heb zelf het idee dat ik daar op de juiste wijze op reageer.
Zo ben ik blij met een enthousiast verhaal, geef ik advies over hoe een bloedvlek in haar nieuwe gymp te verwijderen,  bedank ik haar voor een lekker recept dat ze gemaild heeft en zeg dat ik die later zal lezen, reageer op een grappige foto die ze stuurt en geef ik een ontkennend antwoord op de vraag of mijn Bonprixbestelling al binnen is.
‘Plieng’
“Is er wat? Je bent een beetje kort vanmiddag”
Er is ondertussen nog 1 kindje over die in de zandbak naast me zit te spelen dus ik kan wel even reageren.
“Nee hoor, er is niks. Maar als jij berichtjes stuurt moet ik ondertussen poepluiers verschonen, raadsels oplossen, ranja inschenken, weggewaaide tenten uit de heg plukken, eten bestellen in het zandbakrestaurant, kleertjes uitspoelen omdat er toch een ongelukje was gebeurd,  Lenny vermanen dat hij niet naar de buurman mag blaffen, kopje koffie maken, de juiste tassen met de juiste kinderen meegeven, noteren hoelaat ze opgehaald zijn, een berichtje in de groepsapp beantwoorden, zeggen dat zand in de zandbak moet blijven, op een trapje klimmen omdat de stroopwafels in het bovenste kastje liggen, Daan z’n pet redden van Lenny, zelf geen stroopwafel nemen, luisteren naar voorgelezen verhaaltjes, helpen met moeilijke woorden, Tim vertellen hoe je braadworstjes klaarmaakt, opletten dat de kleintjes gaan zitten op de glijbaan voordat ze naar beneden sjesen, met een schepje zand uit een emmer ‘eten’ en zeggen dat het de lekkerste lasagna ooit is, water bij de konijnen en kippen bijvullen, vertellen dat we nu echt niet gaan Wii-en met dit weer, gevonden blaadjes en ouwe kastanjes bewonderen, de betonnen parasolvoet verslepen….”
‘Plieng’
“O, gelukkig dat er niks is”
“Nee kind, niks”
Ik hou van mijn dochter.

multi-tasking-mom

 

2 gedachten over “Is er iets?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.